Veerle’s interview voor “Nacht van de Vluchteling”

0
40

Wandelschoenen, goeie sokken, blarenpleisters, een trainingsschema en elke keer een stukje verder. Voor Veerle Jager van “Team Youth to Connect – Don Bosco” voelt haar voorbereiding op de tocht van 40 kilometer als een voorrecht: “Als je op de vlucht bent voor oorlog en geweld, ga je niet trainen van tevoren of in nieuwe schoenen investeren. Je hebt dan niet eens tijd om ergens over na te denken.” 

 

GOED OP WEG 

Team Youth To Connect – Don Bosco, een organisatie voor en door jongeren die kansen biedt vrijwilligerswerk te doen in Europa, zit niet met de pakken neer. Samen hebben de twaalf teamleden al bijna 2.000 euro opgehaald voor noodhulp aan mensen op de vlucht. Ook hebben ze al flink wat kilometers in de benen zitten: “We zijn razend enthousiast! Het is pittig, maar we bouwen het elke keer een beetje op door steeds een langere afstand te lopen. Bij kilometer 20 denk ik wel: jeetje, dat moeten we straks nog een keer doen!” 

 

VER-VAN-JE-BED-SHOW  

Met de Nacht van de Vluchteling wil Team Youth to Connect – Don Bosco zoveel mogelijk aandacht vragen voor vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. “De vluchtelingencrisis is zo’n ver-van-je-bed-show. Er heerst zoveel onbegrip. Mijn vrijwilligerservaring in een dagopvang in Eindhoven veranderde dat negatieve beeld over vluchtelingen compleet.” De harde realiteit waar mensen die naar Nederland zijn gevlucht mee kampen, raakte haar:  

 

“Alles hebben ze op het spel gezet in een zoektocht naar veiligheid: hun baan, hun opleiding, hun thuis. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om noodgedwongen alles op te moeten geven. Voor het feit dat mijn wiegje hier in Nederland stond, heb ik zelf niets hoeven doen. Het is dus echt een kleine moeite om me via de Nacht van de Vluchteling in te zetten voor de mensen die dat geluk niet hebben gehad.” 

 

STEUN TEAM YOUTH TO CONNECT – DON BOSCO 

Team Youth To Connect – Don Bosco loopt 11-12 september voor het eerst mee met de Nacht van de Vluchteling in Tilburg. Geïnspireerd door Veerles verhaal? Geef haar en het team dan een steuntje in de rug! 

https://www.nachtvandevluchteling.nl/nieuws/5096-veerle-jager-wat-een-privilege-om-je-voor-te-kunnen-bereiden-op-de-nacht-van-de-vluchteling

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here