top of page
WhatsApp Image 2022-06-24 at 3.55.39 PM.jpeg

Onze manier van werken

Logo met transparante achtergrond - kopie.png

Youthnet brengt je in contact met projecten die zich inzetten voor kansarme kinderen en jongeren binnen Europa. Als vrijwilliger leef en werk je mee op het project en ondersteun je de lokale staf.  

Maar waarom zou je eigenlijk vrijwilligerswerk gaan doen? Een meeleefervaring op een van de projecten heeft vele positieve effecten, onder andere voor jou als vrijwilliger! Door deze stap te zetten ga je waarschijnlijk een enorme groei doormaken op verschillende gebieden. Uit de ervaringen van andere vrijwilligers zijn verschillende dingen gebleken: 

  • De ervaring kan bijdragen aan het vergroten van zelfkennis en zelfacceptatie. Vrijwilligers geven aan na afloop relaxter te zijn, beter te kunnen relativeren en minder stress te ervaren.  

  • De ervaring kan bijdragen aan het vergroten van je inlevingsvermogen en empathie. Vrijwilligers ondergaan een meeleefervaring, waardoor meer kennis wordt opgedaan over de leefwereld van anderen.  

  • De ervaring kan bijdragen aan het verruimen van je denkbeelden. Vrijwilligers doen internationale ervaring op waardoor ze meer open staan voor anderen, en zich vaker een wereldburger te voelen.  

  • De ervaring kan bijdragen aan het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid. Vrijwilligers geven aan meer aan goede doelen te geven en blijven zich in Nederland ook inzetten als vrijwilliger.
     

Dit zijn slechts een aantal argumenten waarom je vrijwilligerswerk zou moeten doen. Als vrijwilliger op een project kom je voor verschillende uitdagingen te staan. Je beleeft veel bijzondere, gekke en grappige ervaringen. Ook krijg je de ruimte om zelf activiteiten te organiseren, waarbij je je eigen talenten in kan zetten. Daarnaast ben je volop bezig met het ontwikkelen van vaardigheden, zoals samenwerken, organiseren, creativiteit, flexibiliteit en nog veel meer.
 

Met de stap om vrijwilligerswerk te gaan doen, treed je buiten je comfort-zone. Buiten je comfort-zone, is groei en ontwikkeling mogelijk. Maar het is ook onbekend, eng en spannend. Bij het doen van vrijwilligerswerk horen ook lastige momenten. Achteraf blijken dit vaak de momenten waar je het meest van hebt geleerd.  

Bij Youthnet staat persoonlijke begeleiding centraal; voor, tijdens en na je verblijf.  Voor je reis vragen we je naar je motivatie en persoonlijke leerdoelen. Tijdens je reis kan je bij je begeleider(s) terecht om je verhaal te delen en indien gewenst tips te krijgen. Na je reis vragen we je te evalueren en je ervaringen met ons te delen. Zo helpen wij jou om alles eruit te halen wat erin zit!  

 

Meeleven op een project is een ervaring die je de rest van je leven met je mee zal dragen. Ben je enthousiast geworden? Neem gerust (vrijblijvend!) contact met ons op. Wij kijken ernaar uit jou te ontmoeten.  

bottom of page