top of page

OVER ONS

Wij zijn een groep jongeren tussen de 18 en 25 jaar die één ding gemeenschappelijk hebben. In het buitenland hebben wij een ervaring opgedaan die ons heeft doen groeien op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, burgerschapsvorming en culturele- en sociale vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat andere jongeren ook de kans krijgen om een soortgelijke ervaring op te doen en daarom bieden wij vrijwilligerswerk in het buitenland op een verantwoorde en duurzame manier aan.

 

De organisatie waarmee wij onze internationale ervaring hebben opgedaan heet SAMEN. SAMEN was onderdeel van het Don Bosco netwerk en is in 1984 gestart. SAMEN heeft een groot aantal jongeren bemiddelt naar projecten voor kwetsbare kinderen en jongeren over de hele wereld. In 2020 is deze organisatie gestopt met bestaan. Vanuit de wens om verbonden te blijven met elkaar en andere jongeren alsnog mooie ervaringen in Nederland en Europa te laten opdoen, is Youth to Connect ontstaan. Youth to Connect is een fusie van Don Bosco Youthnet Nederland en SAMEN en is onderdeel van Stichting Don Bosco Amsterdam.

Deelnemers van een training van Don Bosco Youth Net bij Casa Don Bosco in Turijn, Italië

ONZE MISSIE

Wij zijn de internationale vrijwilligersorganisatie van Don Bosco in Nederland die jongeren actief betrokken maakt bij de wereld en de Nederlandse maatschappij. Wij bieden jongeren een plek waar zij zich met begeleiding en aanmoediging kunnen ontwikkelen tot actieve en betrokken burgers. We doen dit met behulp van ontmoetingsactiviteiten in Nederland en interculturele meeleefervaringen in Europa, waarin jongeren op non- formele wijze kunnen leren over zichzelf, elkaar en de wereld. Wij werken vanuit het gedachtegoed van Don Bosco, waarin aandacht is om jezelf in vrijheid te ontwikkelen, verantwoordelijkheid te nemen, samen te zijn en zin te geven aan het leven. Wij moedigen jongeren aan hun talenten te ontwikkelen en in te zetten binnen onze door jongeren gedragen organisatie en de wereld. Dit alles in de hoop en overtuiging dat zij zich zullen blijven inzetten in hun directe leefwereld.

bottom of page