top of page
1Youthnet inhoud.jpg

Over ons

Logo met transparante achtergrond - kopie.png
WhatsApp Image 2022-06-24 at 4.00.47 PM (3).jpeg

Don Bosco Youthnet verbindt jongeren uit verschillende culturen.

Jongeren tussen de 18 en 25 jaar kunnen bij Youthnet hun reishart ophalen, terwijl ze ervaring opdoen bij één van onze vrijwilligersprojecten in Europa. Daarnaast bieden wij activiteiten aan in Nederland, die jongeren van diverse culturen en achtergronden samenbrengen. Dit biedt ontwikkelingskansen en vergroot het netwerk van jongeren.

Ons team heeft passie voor verantwoord vrijwilligerswerk.

In het buitenland heeft ons team zelf ervaring opgedaan met vrijwilligerswerk, waardoor zij gegroeid zijn op het vlak van culturele en sociale vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat andere jongeren ook de kans krijgen om die ervaring op te doen en daarom bieden wij vrijwilligerswerk in het buitenland aan op een verantwoorde en duurzame manier.

WhatsApp Image 2022-06-24 at 3.55.39 PM.jpeg

Meet the team

Ons verhaal begint bij de organisatie SAMEN. Deze stichting werd opgericht in 1984 en maakte deel van het internationale Don Bosco netwerk. SAMEN heeft een groot aantal jongeren uitgezonden naar projecten voor kwetsbare kinderen en jongeren over de hele wereld. In 2021 heeft deze organisatie een doorstart gemaakt onder de naam Don Bosco Youthnet Nederland.

 

Nog steeds maken wij deel uit van Don Bosco wereldwijd, waardoor wij kunnen putten uit een groot netwerk. Zo blijven we verbonden met elkaar en kunnen wij jongeren mooie ervaringen in Nederland en Europa bieden. Don Bosco Youthnet Nederland is onderdeel van Don Bosco Nederland.

Deelnemers van een training van Don Bosco Youth Net bij Casa Don Bosco in Turijn, Italië

Onze missie

Wij willen jongeren actief betrokken maken bij de wereld en de Nederlandse maatschappij. Wij bieden jongeren een plek waar zij zich met begeleiding en aanmoediging kunnen ontwikkelen tot actieve en betrokken burgers. We doen dit met behulp van ontmoetingsactiviteiten in Nederland en interculturele meeleefervaringen in Europa, waarin jongeren op informele wijze kunnen leren over zichzelf, elkaar en de wereld. Wij werken vanuit het gedachtegoed van Don Bosco, waarin aandacht is om jezelf in vrijheid te ontwikkelen, verantwoordelijkheid te nemen, samen te zijn en zin te geven aan het leven. Wij moedigen jongeren aan hun talenten te ontwikkelen en in te zetten binnen onze organisatie en de wereld. Dit alles in de hoop en overtuiging dat zij zich zullen blijven inzetten in hun directe leefwereld.

bottom of page